Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szilvásvárad Maraton – Top Maraton 1 futam

2016-05-29

Egy kis történelem...

1994-ben kezdte meg működését a szilvásváradi Kerékpárkölcsönző. A turistákon kívül a környékbeli bringásoknak is kedvelt célpontja volt Szilvásvárad és hol máshol, mint a kölcsönzőnél volt a találkahely.

1998-ban haverok, buli - kitaláltuk csináljunk bicajversenyt. Kapóra jött a szilvásváradi Magyar Fogathajtó Bajnokság. A maraton pályán, a lovak nyomában elindult a közel száz fős mezőny. Akkor a hölgyeknél Vajda Márti, a fiúknál Vizdák Jani nyert. Másnap a stadionban az "akadálytekerésen" Fésűs Laci remekelt, és a lelátón Harang is ott szurkolt. Az akkori rendezők: Lénárt Andris, Godzi, Horcsin Zoli, és a felsőtárkányi fiúk, Juhász Attila vezérletével. Valahogy így kezdődött.

Aztán egy szalonnasütés, egy kis boros kóla és megszületett az SZTK. Hamarosan jöttek a többiek: Zakkar Sanyi, Kalo Imi és a nagy Darti. A bringás múlton kívül, már akkor is közös volt: szerettünk bringázni, szerettük kis bringás paradicsomunkat - a Bükköt. Élveztük a száguldást lejtőin, jó érzés volt legyőzni az emelkedőket és lassan megtanultuk: tisztelni kell a hegyeket!

Ahogy jöttek a többiek, Misi, Áron, - jöttek a versenyek. Cross-country, downhill magyar kupafutamok, diákolimpia. A hegyikerékpáros találkozónkból bringás fesztivál lett.
Versenypályáinkat az erdészettel és a nemzeti parkkal, közösen jelöltük ki. Hamar megértettük - az erdőt, a hegyeket nem tőlünk védik, nekünk. Ebben igazán könnyű volt partnernek lenni és az együttműködés eredménye: közel 200km kerékpáros túraútvonal és kerékpáros járőrszolgálat a Bükkben.

A Szilvásvárad - Aggtelek teljesítménytúrát tíz éve rendezzük a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Parkkal közösen. Az időpont nem véletlen, május 24. az Európai Nemzeti Parkok Napja. Természetes volt, ez a nap lesz a maraton napja is. Májusban amikor a természet megújul, amikor a zöld a legzöldebb, akkor nézzétek meg, milyen az ország legszebb Nemzeti Parkja.

Részletek

Dátum:
2016-05-29
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
http://www.szilvasvaradmaraton.hu/page/index.php?o=3

Szervező

Szilvásváradi Túrakerékpáros Klub
Telefon:
+36 30 335 2695
E-mail:
info@szilvasvaradmaraton.hu
Honlap:
http://www.szilvasvaradmaraton.hu/page/index.php

Helyszín

Szilvásvárad
lovaspálya
Szilvásvárad,
+ Google Térkép