4 Arany a Velencebike Tour de Ring 24-en!

Július 15-16-án rendezték meg a Hungaroringen a 24 órás csapat váltóversenyt amin a tavalyi sikeres szereplés után idén is indult csapatunk.

A szombati napot a Kispróba gyermekversenyen kezdtük, ahol fantasztikus eredmények születtek.
Az U7 kategóriában holtversenyben Kömöz Abigél és Kömöz Lujza szerezték meg a győzelmet az U9 kategóriában pedig Kömöz Sámuel állhatott a dobogó tetejére!

  

Ezután fel volt adva a lecke a 4 fős váltó tagjainak, akik Galajda Péter, Kömöz Gergely, Kömöz Róbert és Németh Róbert voltak. A verseny bővelkedett izgalmakban. Szombat este nyolc óra körül leszakadt az ég a Hungaroringen és több mint egy órán keresztül folyamatosan szakadt az eső. Ebben az esőben Németh Robinak volt egy hátsó defektje, így mezítláb, majd egy kilométert rohant vissza a boxba a szakadó esőben tolva a kerékpárját. A váltást sikerült viszonylag hamar megoldani, de hogy a dolog ne legyen ilyen egyszerű Kömöz Robinak rögtön az első kör elején a boxutcából kifelé menet elromlott az első lámpája, így a teljes kört vaksötétben tette meg, támpontot, csak az előtte lévő bringák hátsó lámpái adtak.

Az éjszakai izgalmak után a következő nap viszonylag eseménytelenül telt el, de az éjszakai incidensek (és valljuk be a fáradtság miatt) az összetett dobogóra az esély az esővel együtt elúszott. Vasárnap 10 órakor ráengedték a már igencsak fáradt és kissé elcsigázott versenyzőkre a 24 körös kritériumverseny mezőnyét, ami hozott némi izgalmat. Próbáltunk a mezőnybe becsapódni, kicsit szélárnyékozni, ami egész jól sikerült.
A 4 fős csapatok között a 151-200 év közötti kategóriát fölényesen megnyertük, összetettben a 6. helyre volt elég a teljesítményünk.


Végül a számok:
- 24 óra 05 perc 47 másodperc
- 190 kör
- 798 km
- 8.550 méter szint
- 12 kör szakadó esőben
- 1 kör vaksötétben elromlott lámpa miatt
- 1 kilométer mezitlábas futás szakadó esőben vissza a boxba defekt miatt
- Tét nélküli sprintbefutó, csak az élvezet kedvéért! 
- Kategória 1. hely
- Abszolút 6. hely

Comments are closed.