Hegyi edzőtábor, és természetesen versenyek augusztusban

Augusztus elején a csapat egy része mini hegyi edzőtábort tartott Ausztriában a Großglockner-en.
A kint töltött négy nap igen intenzívre sikerült, hiszen mind a négy nap megtámadták a hegyet, így összesen több mint 250 kilométert tekertek le 10.000 méter fölötti szinttel.

Augusztus 7-én Felsőtárkányban rendezték meg a Top Maraton sorozat harmadik futamát a Bükk Hegyikerékpáros Maratont. A csapatból Kámán Krisztián volt a legeredményesebb. Rövid távon felnőtt kategóriában a 4. helyen végzett, míg Homonnay András aki közép távon indult, a Master 1 kategória 19. helyén ért célba.

Augusztus 11-én két helyszínen is rajthoz álltak a csapat triatlonos versenyzői. A Szálka triatlon M távján (0,5 km úszás, 45 km kerékpár, 10 km futás) Pósa Bianka a nők között az abszolút első helyen ért célba, ezzel megszerezve a felnőtt nő kategória első helyét is. Simó Károly az L távon (1.9 km úszás, 67,5 km kerékpár, 15 km futás) indult, amit sikeresen teljesített és a senior kategória 9. helyén ért célba, ami az abszolút 16. helyet jelentette. Szintén ezen a napon a Zalatriatlon sprint távján (0,75 km úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) állt rajthoz Zakariás János, aki a fel nőtt kategória 5. helyén ért célba, ami az abszolút 9. helyet jelentette.

Augusztus 18-án a hegyikerékpáros utánpótlás csapat a Felsőtárkányon megrendezett C2-es besorolású XCO (Olimpiai Cross Country) versenyen vett részt. Ismét a Kömöz lányok voltak a legeredményesebbek.
U9-es kategóriában Kömöz Abigél a második, Kömöz Lujza a harmadik helyen ért célba.
U11-es kategóriában Bartalis Hunor a 13., Ladányi Péter, a 14., Kömöz Sámuel a 15. helyen ért célba.
U13-as kategóriában Ladányi Mihály a 18. helyen végzett.

Comments are closed.