Új szintre emeltük az UP csapatunk téli edzéseit.

Igaz, hogy kerékpár outdoor sport, de ennek nagy részét mégis nyáron végezzük, érthető okok miatt. Utánpótlás csapatunkkal ameddig az időjárás még engedte kint edzettünk terepen, de az utolsó pár edzés már nyirkos, hideg időben volt, ez annyira nem volt kellemes sem a gyerekeknek, sem az edzőknek.
Az elmúlt években a téli időszakban tornatermi edzéseket tartottunk, de ez nem hozta meg a kívánt eredményt, így elég nagy volt a lemorzsolódás. Természetesen jó és hasznos a termi játékos mozgás mozgás, de valljuk be, nem helyettesíti a kerékpáron végzett edzést.
Ezt felismerve úttörőként belevágtunk egy teljesen új téli edzésprogramba, amit teljes egészében a görgőzésre építünk. Hogy ez ne legyen unalmas az érdi Robikes kerékpár szaküzlettel együttműködve az elmúlt hónapokban kialakítottunk egy interaktív kerékpáros és futó edzőtermet.
Jó, jó, de ez mit jelent?
Ez nem szimpla görgőzés, hanem egy "interaktív játék" a ZWIFT nevű programmal. Ennek lényege, hogy egy virtuális világban tekerünk, avatarunk annak megfelelően fog viselkedni, ahogy a kerékpárt tekerjük a görgőn. A rendszer lényege, hogy a szoftver a terepviszonyoknak megfelelően változtatja a görgő ellenállását, így ha dombra, vagy hegyre tekerünk fel az ténylegesen olyan érzés lesz, mintha kint tekernénk. A másik előnye, hogy watt alapon előre megírt edzésprogramot is végre tudunk hajtani a rendszer segítségével, így a görgő folyamatosan a kívánt wattnak megfelelő ellenállással fogja a görgőt vezérelni.
A múlt hétvégi teszt után, hétfőn már élesben edzettek csapatunk gyerkőcei az új erre a célra kialakított edzőtermünkben. Eszközparkunk négy interaktív görgő állomásból és egy interaktív futópadból áll. Az első tapasztalatok nagyon pozitívak, a gyerekek az edzés végén nem akarnak leszállni a bringákról, ahogy Ők fogalmaztak, még tekernének 1-2 órát rajta.

Edzőtermünk nyitott, előzetes időpont foglalás után bárki igénybe veheti a terem nyújtotta szolgáltatásokat, szeretettel várunk minden környékbeli gyerkőcöt és felnőttet aki szeretne megismerkedni a kerékpáros e-sporttal.
A teremről bővebb információ a Robikes weboldalán található. 

Az felmerülő kérdésekkel forduljatok Kömöz Róbert vezetőedzőhöz, a +36 30 932 6478-as telefonszámon, vagy az erdiktse@gmail.com e-mail címen.

Comments are closed.