Villapark-Endura-Ghost- XCO és Vértes Maraton a hétvégén.

Május 6.-8.- án egy igazi hegyikerékpáros hétvégére várjuk a mountainbike szerelmeseit a Vértes-hegységbe. Immár a hatodik rendezvényünknek otthont adó várgesztesi Villapark – mint versenyközpont – nyújt remek kikapcsolódást és igazi sportélményeket.

Május 6.-án – pénteken – az Endura Vértes XCO Magyar Kupa futam hivatalos edzésével indul a hosszú hétvége. Szombaton az Olimpiai Cross futamai kerülnek lebonyolításra. Reggel a sport és utánpótlás korú versenyzők mérik össze erejüket, majd délután a master korosztály és Magyarország Elitje csap össze a 4,2 km hosszú pályán, ami körönként 140m szintemelkedést tartalmaz. A tavalyi évekhez némileg módosult a nyomvonal, ami élvezetesebb és a nézők által jobban követhető lesz.

Vasárnap a Ghost Villapark Vértes Maraton – ami az év első rangos marton eseménye – versennyel veszi kezdetét a 2016-os Magyar Kupa futam sorozat. Ami az útvonalat illeti, az utolsó napokban változtatnunk kellett a megszokott nyomvonalon. A Vértes-hegységbe egy ritka énekes madárfaj költözött, így több útszakasz került lezárásra.

Ez annyiban változtatja a lebonyolítást, hogy egy közel 30 km hosszú pályát a rövid- egyszer, a közép-kétszer, a hosszútáv pedig háromszor tesz meg. Ez azt is eredményezi, hogy az egy körön induló versenyzők egy teljesen új nyomvonalon versenyezhetnek.

Hogy miért is érdemes akár egy hosszú hétvégét eltölteni a Villaparkban?

A két verseny mellett péntek- és szombat este tészta-party- val és egy meglepetés „versennyel” hangolhatunk a következő napi megmérettetésekre. E mellett Ghost tesznappal, élményfürdővel és számos lehetőséggel kecsegtet a helyszín.

Aki még esetleg nem nevezett a versenyekre, annak is van jó hírünk, mert az előnevezési határidőt (ami az utalás beérkezését jelenti) péntek délig meghosszabítottuk.

A rendezvény honlapja: http://www.tktk.hu

Endura Vértes XCO nevezés:  XCO-nevezés

Ghost Villapark Vértes Maraton nevezés: Maraton-nevezés

Comments are closed.