XV. Specialized Szilvásvárad Maraton 2016 05 29

Hétvégén a XV. Specialized Szilvásvárad Maratonnal elkezdődött a 2016-os Top Maraton sorozat. Idén a pálya tökéletes arcát mutatta. Egy-két tócsától eltekintve porszáraz volt az egész így nem véletlen, hogy sorban dőltek meg a tavalyi időrekordok a csapattagoknál.
Szombaton a Titán Kupa gyermekversenyen álltak rajthoz ifjoncaink akik a nagy meleg ellenére keményen végignyomták a két körös összesen 1 kilométer hosszú pályát a rajt-cél területen illetve a lovaspályán.
Szombaton a rajthoz kellemes 30 °C környéki hőmérsékleten sorakoztunk fel, de a "lassúrajt" 30 feletti tempója hamar lehűtött minket. Csapatszinten idáig ez volt a legjobb szereplésünk a Szilvásvárad Maratonon, bár a mezőny (és benne leginkább a  Master 2-es mezőny) szépen megerősödött az elmúlt években.
Sajnos technikai problémák is adódtak a versenyen, Ati előbb egy defektet szedett össze, majd a hátsó kerekéből egy küllő szakadt ki a cél előtt 25 kilométerrel. Kömi hajtóműve a láncot dobta le az utolsó lejtőn a céltól 4 kilométerre. 2 kilométert gurult így, de utána meg kellett állni visszatenni a láncot, ezalatt 6 helyet esett vissza amit már a célig nem tudott visszahozni. A csapatból Anikó lett a legeredményesebb aki a női Master 2 kategória 5. helyén végzett.

Következzenek az eredmények:

Titán Kupa gyerekverseny
U7
Kömöz Abigél - lány 4. hely
Kömöz Sámuel - fiú 5. hely
Kömöz Lujza - DNF (Lujzit az első kanyarban fellökték, nem tudta folytatni a versenyt)

Maraton
Rövid-táv:
Poteczin Anikó - Master2 5. hely, abszolút 31. hely
Kámán Krisztián -  U19 6. hely, abszolút 102. hely
Kámán Csaba -  Master2 8. hely, abszolút 37. hely
Kömöz Róbert - Master2 15. hely, abszolút 55. hely
Szabó Miklós - Master1 40. hely, abszolút 149. hely

Közép-táv:
Cser Attila - Master1 12. hely, abszolút  36. hely

Hivatalos eredménylista

Képgaléria

Comments are closed.