Aquarius Triatlon – Pálos Gabi beszámolója

Akkor stílszerűen:
-Aquarius triatlon?
-Ja, bitte.

A múltkori keszthelyi versenyen egy kollégával toljuk ki a kerékpárokat a depóból a szakadó esőben. Kérdezi hova megyünk legközelebb. Mondom Kaposvár. Dunaújváros? Ott váltóban indulunk, mert két féltáv egymást követő hétvégén erősen igénybe vesz. Akkor vár sok szeretettel, mert ő a főszervező. Nagyon készülnek, kiváncsian várom.
Szombat este végig szenvedem a német-olasz meccset. Éjfélkor ránézek a windfinderre. Eső nem lesz újvárosban, cserébe 35ös szél 45ös lökésekkel. Akkor gyorsan átszerelem még az első kereket karbonra.

5:30-kor szól az ébresztő, kopog az eső a teraszon. Szél is fúj, hűvös is van. A hidegfront tényleg ideért. Timi az ájfonját lobogtatja, miszerint olyan vihar lesz, hogy sírni fogunk és vázolja, hányféle sokkal jobb programot tud, mint egy fél napot a zuhogó esőben ácsorgás. Az ájfón egyébként már annyiszor cserben hagyott minket, mint a Szilárd. Nem hiszünk neki. Pakolás, Domonyik úr is megérkezik, a terv egyszerű, Timi úszik, én bringázom, Geri fut.

Az M6 lélektelen, viszont a fák lombjai mutatják, hogy Kálmán erősen dolgozik.
Megérkezünka a versenyközpontba, ami a Duna partján van felállítva. Regisztrációnál pacsizás, szevasz mi van? Épp bemondja a szpíker, hogy szerviz sátor nyitva, ha valaki átnézetné a bringát, itt a lehetőség. Ki az, aki úgy jön ide, hogy nem százas a technika?! Kömöz Geri a jelentkező, neki láncot kell cserélni:D Na gurulj át a kocsimhoz, átdobom. Le volt nyúlva a lánc, így valóban illett cserélni. Átöltözés, bedepózás, megnézzük a vizet. Az úszópálya a jónevű Ifjúság-sziget által lekanyarított öbölben van. Ahhoz képest, hogy ez egy csendes állóvíznek kellene lennie most igencsak fodrozódik. A hőmérséklet 23,5 fok, azzal nincs gond. A kép eklektikus. Duna parton sportolók, fák bokrok, a háttérben marcona vasbeton elemek, daruk, oszlopok hirdetik, hogy Újváros volt az acélipari fellegvár.
9:00 start, közel 300 fehér pont a vizen elindul a hullámokkal szemben, hogy egy sárga bólyánál aztán elfordulhasson jobbra majd két négyszöget leúszva felfuthasson egy meredek rámpán. Timust szem elől veszítjük, tekintetünk egy egy helyben mellben úszó nőre szegül. Hát így nehéz lesz. Kb. 10 perc után feladja és kijön.

Jön a mezőny eleje, 25-26 perc körül. Timi is nagyot küzdött, 45 percnél szaladt be a depóba és adta át nekem a csippet. Szaladok ki, ugrom fel a bringára és kezdem a taposást. 12 kört kell menni egy 7.5 km-es pályán, aminek egy része a Duna parton fut, másik része a városban, teljesen zárt pályán. Nem jártam be pályát, így a tapogatózást az első körre bíztam. A part enti egyenes után van egy erősebb emelkedő. Az első körben tempóból mentem fel rá. A púp végén alig kaptam levegőt, ha jól emlékszem 95%-on vert a szívem. Na ilyet többet nem fogok, így minden körben elspóroltam az emelkedőt és inkább a lejtőre koncentrálok. Koncentrálnék, mert egy ilyen hosszú lejtőn 55 körüli tempót jönnék, de most olyan pofaszél van, hogy épp kimegy a 40, de bizonyos körökben 35 volt a maximum, pedig úgy rásimultam a kerékpárra, mint a döglött macska az aszfaltra. A város főútján az összes kereszteződést lebiztosították a rendőrök, így tökéletes biztonságban bringázhattunk. Így ment ez körről körre. Púp, szembeszeles lejtő, kis púp, lejtő, domb, lejtő, hosszú egyenes, új kör. Azt hittem unalmas lesz,de a nyolcadik körben berepült egy darázs a sisakomba és megcsípte a homlokom. Annyira nem volt funky. A profik a 9. körben előztek meg, addig csak én előzgettem. A csajokat sajnáltam. Főleg akik mellett kétszer vagy háromszor mentem el. Ők nagyon keményet küzdöttek. A frissítés is rendben volt. Jéghideg vizet kaptam a szervezőktől, Timitől, meg a bekészített izómat. Végül 2:40 körüli idővel futottam be a depóba és adtam át Domonyik Gerinek a bizonyítás lehetőségét. Gergő simán hozta a tőle elvárt feladatot és behozta a csapatot 5:12-es össz idővel. A szervezés szuper volt. A depóban kényelmesen elfértünk. A bicajom befért a depóvas alá, ami egyébként be volt szigetelve, hogy ne karcolja meg a biciklit. Mindenkinek saját rekeszt készítettek be a cuccoknak. A célban a visszatáplálás is nagyon bőséges volt. Bár a szél miatt kemény volt a verseny, de ha lehet korteskedni egy szimpatikus szervező gárdáert, akkor minden sporttársamnak ajánlom ezt a megmérettetést.

13557826_10207206298335629_2599854624657007773_n

No Comments Yet.

Leave a reply