Triatlon transition edzés Bartos Dáviddal

Egyesületünk első alkalommal tartott nyílt triatlonos technikai edzést. Célunk elsődlegesen az volt, hogy a résztvevőknek hasznos technikai tanácsokat nyújtsunk a depózással kapcsolatban. Elsőre ez egyszerű dolognak tűnik - hiszen csak át kell öltözni - de a bemutató alatt sok új dolgot, apró kis technikai finomságokat tanulhattunk amik akár értékes perceket is jelenthetnek egy-egy verseny alatt.

A helyszín a kerékpárosok között mára már szinte legendássá vált Chinoin kör volt. A depót a Soltész+Soltész Kft. telephelyének udvarán rendeztük be. Ezúton szeretnénk megköszönni a cég két tulajdonosának Soltész Györgyinek és Soltész Györgynek, hogy biztosították számunkra a területet.

DSC_2036Nagy öröm, volt számunkra, hogy Bartos Dávid, a Bátorfi Agria Team érdi versenyzője elfogadta meghívásunkat az edzés levezetésére. Az edzést a depó felállításával kezdtük, majd rövid bemutatkozás után bemelegítésként tekertünk egy kört.

Visszagurultunk a depóba, majd mint kisiskolások a tanár nénit úgy álltuk körbe Dávidot. A bemutatót teljesen az alapoktól kezdte. Első körben megmutatta hogyan készítsük elő a kerékpárt és a kerékpáros felszerelést az úszás utáni első depózásra, majd következett a kerékpárról futásra való váltás. Az elméleti oktatás után rátértünk a gyakorlatira amit Dávid éles bemutatója nyitott. Nem mértük a depózással eltöltött idejét, de gyors volt, nagyon gyors...

Miután jól kihümmögtük magunkat az éles bemutatón, jött a csoportos gyakorlás. Mindenki egyszerre rohamozta meg a depót miután kimásztunk a virtuális vízből. Az első kör után Dávid kielemezte a teljesítményünket, javított, segített minket, majd jött a második kör. Itt már mindenkinek sokkal jobban ment, persze voltak köztünk "amatőr profik" is akiknek már az első kör tökéletesre sikerült. Még két kört mentünk közösen, majd mindenki egyesével mutatta be mit sajátított el az elmúlt egy órában.

DSC_2043

A visszajelzések alapján minden résztvevő számára hasznos volt az edzés. Bízunk benne, hogy az itt tanultakkal már a következő versenyen is értékes percek lesznek megspórolhatóak a depózásnál.

Képgaléria

No Comments Yet.

Leave a reply